Vervoer Lokaal

Is vervoer een probleem voor u? In de gemeente Oud-Beijerland is er de mogelijkheid voor Vervoer Lokaal (ook wel “Aanvullend Openbaar Vervoer” genoemd). Tegen een betaalbare prijs reist u binnen de gemeente Oud-Beijerland naar elke gewenste bestemming.

Wat en voor wie is vervoer lokaal?

Het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) is een systeem voor 65-plussers en Wmo-gerechtigden jonger dan 65 jaar die een vervoersbeschikking hebben. Het is een aanvulling op het normale openbaar vervoer binnen de gemeentegrenzen van Oud-Beijerland. Het AOV rijdt van deur-tot-deur. Het is mogelijk dat meer mensen in één voertuig worden vervoerd. Het gaat dus niet om taxivervoer met individuele ritten.

Hoe werkt het?

Het vervoer wordt op het ‘hele’ uur aangeboden van ’s-morgens 09.00 tot ’s-avonds 22.00 uur (7 dagen per week). U belt minimaal een kwartier voor het uur waarop u wilt vertrekken naar 0186-617777. Uw vervoer komt vervolgens voor de deur, binnen een kwartier voor- en een kwartier na het opgegeven hele uur.

Er geldt een vast tarief per enkele rit per persoon. De kaartjes worden in sets van vier verkocht bij de in de folder (PDF) genoemde verkooppunten.

De belangrijkste punten op een rijtje:

  • Vervoer Lokaal biedt vervoer van deur-tot-deur in gemeente Oud-Beijerland;
  • Het vervoer is bedoeld voor Wmo-gerechtigden onder de 65 jaar die een vervoersbeschikking hebben en 65-plussers;
  • Vervoer Lokaal is toegankelijk voor mensen in een rolstoel of scootmobiel;
  • Chauffeurs verlenen in- en uitstaphulp;
  • In principe verlenen chauffeurs geen hulp bij het dragen van boodschappen of het halen/brengen van de passagiers naar de kamer.